Skip to main content
Desinfisering av smitteutsatt buss med Decon-X
Foto: Per Thime / Randaberg24

Desinfisering av smitteutsatt buss med Decon-X

38 av 40 passasjerer på en turistbuss ble smittet av koronaviruset. Med hjelp fra RRB og Decon-X ble bussen desinfisert.

Utfordring

En turistbuss fra Ingvars Reiser var på tur i Sør-Norge med 40 passasjerer. 38 av dem ble smittet med koronaviruset. Bussen må derfor desinfiseres og bli fjernet for alle bakterier og virus før den kan tas i bruk igjen.

Løsning

Ryfylke Rengjøringsbyrå (RRB) ble hentet inn for å desinfisere hele bussen. Dette blir gjort ved hjelp av roboten Decon-X som fjerner alle bakterier og virus, også koronaviruset, med 99,9999% sikkerhet.

Selve jobben skjer av seg selv ved hjelp av forskjellige programmer på maskinen. Roboten blir plassert i bussen av Leif Roar Holstein i RRB. Han sørger for at ventilasjonen i bussen er forsvarlig lukket. Deretter trykker han på en knapp og forlater bussen som nå vil fylles med hydrogenperoksid som fjerner alle bakterier og virus.

Resultat

Når jobben er ferdig får Holstein beskjed på sin mobil og kan dermed være sikker på at bussen er helt ren og klar for nye turer.